Масло шипшини: ніжний рожевий лікар

загрузка...

Аптечне масло шипшини, отримане з дрібних насіннячок корисного плода , не просто ліки, воно ніжно живить шкіру, усуваючи дрібні зморшки, додає внутрішнє сяйво. Через високий вміст вітамінів і жирних кислот олію застосовують в косметології і фармакології, після пластичних операцій для якнайшвидшого загоєння і розгладження рубців.

Як отримують масло шипшини

Масло шипшини отримують методом гарячої екстракції органічними розчинниками з подрібненого насіння плодів рослин сімейства Рожеві. За кольором масло мало схоже на красивого батька, навесні благоухающего ніжними квітами, а восени щедро віддає цінні дари. Масло шипшини являє собою маслянисту рідину бурого або жовтогарячого кольору із зеленим відливом і дуже специфічним запахом. На смак воно гіркувате, важке.

Корисні властивості олії

Масло шипшини цінується за високий вміст вітамінів С, Е і А, будучи багатим постачальником насичених і поліненасичених жирних кислот і каротинів. Продукт містить лінолеву, олеїнову, ліноленову, стеаринову, пальмітинову, бегеновая і міристинова кислота. Масло володіє протимікробними, вітамінними, зволожуючими, протизапальними і загальнотонізуючу властивостями.

Масло шипшини може застосовуватися в чистому вигляді, частіше використовується як добавка в суміші з іншими маслами — лісового горіха, безсмертника, лаванди, мандарина, жасмину і неролі.

Масло в фармакології

Олія насіння шипшини широко застосовується в якості лікарського засобу для загоєння тріщин, саден, ран, оскільки володіє потужними регенеруючі властивості. Завдяки тому, що до складу масла входять жирні поліненасишенние кислоти і жиророзчинні вітаміни, воно є відмінним профілактичним засобом при пошкодженнях судин і атеросклерозі.

Масло захищає від сонячних опіків і зимових обморожень, досить змастити обличчя і руки перед виходом на вулицю. При екземі, псоріазі, лущення шкіри, пролежнях, дерматозах різної етимології масло шипшини незамінне: воно акуратно і дбайливо заліковує рани, живлячи їх зсередини. Цей жирний продукт відновлює пошкоджені ділянки шкіри, попереджає їх рубцювання.

Жирне масло нормалізує проникність клітинних мембран, роблячи позитивний вплив при хронічних захворюваннях легенів, нирок, швидко загоює рани і сприяє репаративну процесам при серйозних переломах. Досить рідко олія вживається в їжу, в основному використовується у вигляді розтирань і примочок, у складі клізм при виразковому коліті. На відкриті рани примочки з маслом прикладати не рекомендується, краще провести лікування після того, як ранка затягнеться. Застосування масла може викликати алергічну реакцію, воно протипоказане при індивідуальній нестерпності.

Сподобалася стаття? Поділися з друзями:

Схожі статті:
Попереднє з категорії:
Запис опублікована в рубриці Народні поради. Додайте в закладки постійне посилання.

Прокоментувати статтю: